Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Οκτωβρινό φθινοπωράκι

Τον Σεπτέμβρη ακόμα δεν έχεις μαζέψει τα χειμωνιάτικα... Αν ανήκεις στη νεολαία κάνεις και με 30 βαθμούς μπάνιο γιατί για εσένα το καλοκαίρι τότε αρχίζει, δε σε νοιάζει. Τον Οκτώβριο τον περιμένεις για να μπεις επιτέλους σε κανονικό ρυθμό γιατί η παραζάλη -από τα καλοκαιρινά μεθύσια- σε έχει αποσυντονίσει πλήρως. Οι γονείς σου σε έχουν μάθει...
- Πού είναι το παιδί, ρωτά ο ένας γονιός.
- Μάντεψε, απαντά η σουρτούκα μάνα στον άντρα της που τη ρωτά μέχρι και που είναι οι παντοφλίτσες του ενώ, είναι μπροστά στα μάτια του!
Σε έχουν μάθει... Δε σου λένε όμως τίποτα γιατί δεν τους επιβαρύνεις οικονομικά, παιδί τους είσαι, και είχες ήσυχη εφηβεία.

Μετά, φτάνει ο πολυπόθητος Οκτώβρης- έχεις μπει σε πρόγραμμα, μάζεψες και τα καλοκαιρινά ρούχα- όμως κάπου στα μέσα του μήνα, όταν πλέον έχεις βαρεθεί να ακούς να βάζουν ''μ'' και να λένε ''κρύος Οκτώμμμβρης φέτος'' ή ''28η Οκτωμμμμβρίου'' και τρέχεις ολημερίς και οληνυχτίς με τη σχολή και τη δουλειά σου σκέφτεσαι πόσες μέρες έχουν μείνει για τα Χριστούγεννα. Σίγουρα ΠΟΛΛΕΣ. Δε σε παρηγορεί αυτό με τίποτα. Δεν μπορείς να πάρεις τηλεφωνίνι τον κολλητό ή την κολλητή σου γιατί σήμερα είναι Σάββατο και έχει βγει ρομαντικό ραντεβού με το αμόρε. Εσύ έχεις φθινοπωρινό κρύωμα. Κάθισες μέσα να αναρρώσεις -σε περιμένει δύσκολη βδομάδα.

Αποφασίζεις να δεις καμιά ταινία online. Μια γαλλική ταινιούλα είναι ό,τι πρέπει για το μπούκωμα. Τελικά, διαπιστώνεις ότι σε κανένα site με online ταινίες δεν έχει την ταινία που αναζητείς. Ξενερώνεις. Δε θες να διαβάσεις λογοτεχνικό βιβλίο. Διάβασες όλα τα καλά το καλοκαίρι όταν ήσουν παραλία μεταξύ ρακέτας και απλωτής εντός θαλάσσης. Τα μόνα που δεν έχεις διαβάσει είναι κάτι ιστορικά δοκίμια και κάτι πολεμικά μυθιστορήματα που είχες την τιμή να αποκτήσεις στα γενέθλιά σου από φίλους και συγγενής που δεν ξέρουν καν πότε έγινε η Άλωση.

Δεν το βάζεις κάτω. Είσαι ήδη μπροστά στον υπολογιστή και με τη λιγοστή δυνατότητα όσφρησης που διαθέτεις λόγω της γρίπης που κόλλησες, σε κανά μετρό υποθέτω, νομίζεις πως μυρίζεις κανέλα. Σκέφτεσαι νόστιμα μπισκότα από μαλακή ζύμη,τζίντζερ, που καίει τη γλωσσίτσα, και κανέλα.

                                    ΣΥΝΤΑΓΗ
Παίρνετε 2/3 του φλιτζανιού βούτυρο και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και τα χτυπάτε αργά με μίξερ χειρός ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέστε αργά 1 αυγό και 1/2 φλιτζανι μελάσσα (τί είναι αυτό, πιθανόν να αναρωτιέσαι). Αν δεν έχετε, βάζετε παραπανω ζάχαρη, αλλά θα γίνουν πιο σκληρά. Ρίχνετε 3 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι, ελάχιστη σόδα και 2 κουταλάκια σκόνη τζίντζερ και κανέλα.
Λιγάκι μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, πιπέρι και αλατάκι. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον και είναι έτοιμο να το δουλέψετε. Ψήνετε τα ανθρωπόμορφα μπισκοτάκια σε μέτριο φούρνο για 8 λεπτά.



Με τη σκέψη αυτή σε παίρνει ο ύπνος και ονειρεύεσαι πως είσαι ο πολύτιμος βοηθός του ταλαντούχου Παρλιάρου.+NastaziaA  https://twitter.com/anastasiapap

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου